Biografie

José van Waveren is autodidact op het gebied van het Franse chanson. Op haar 17e jaar begon haar liefde voor het chanson met Julien Clerc, later gevolgd door Charles Aznavour. Het waren echter Jacques Brel en Barbara die haar voorgoed op het pad van het Franse chanson hebben gezet.

Na vele omzwervingen, waaronder een studie Frans, is ze zich sinds eind jaren 90 volledig gaan toeleggen op het Franse chanson. Dat resulteerde in vele optredens, de cd Fragile met eigen werk en de cd Mélancolie met bekend en eigen werk, begeleid door een combo.

Haar eigen werk bestaat uit persoonlijke chansons in de klassieke traditie, waarin ze vooral de kwetsbaarheid van het bestaan bezingt. Ze gaan over het leven, de liefde en de dood.

Op jonge leeftijd is José muzikaal gevormd door jarenlang klassieke pianolessen en op latere leeftijd heeft zij zangles genomen, evenals les in harmonieleer en solfège. Deze muzikale vorming heeft de basis gelegd voor haar eigen composities en arrangementen van bestaande chansons.

Met vele optredens in door het hele land heeft zij een eigen publiek verworven. Naast eigen werk, zingt ze vooral werk van Barbara (haar grootste inspiratiebron), Jacques Brel, Yves Duteil, Julien Clerc, Michel Fugain, Charles Aznavour en vele anderen.

Het is luistermuziek die bij uitstek geschikt is voor een kleine, intieme zaal, voor publiek met “warme oren”. José van Waveren treedt op in kleine theaters en kerkjes en is te boeken voor theaterdiners en huiskamerconcerten, huwelijken, begrafenissen, Franse themadagen en overal op verzoek.

Ze wordt begeleid door een pianist of ze begeleidt zichzelf op de piano. Ze heeft een geluidsinstallatie en digitale piano. Prijs op aanvraag.